• Range Rover

  Range Rover

  Vrhunec prefinjene zmogljivosti

 • Range Rover Sport

  Range Rover Sport

  Najbolj okreten in dinamičen Land Rover

 • NOVI RANGE ROVER VELAR

  NOVI RANGE ROVER VELAR

  AVANTGARDNI RANGE ROVER

 • Range Rover Evoque

  Range Rover Evoque

  Uživajte v učinkoviti porabi goriva in izjemnih pogojih.

 • NOVI DISCOVERY

  NOVI DISCOVERY

  NAJBOLJ VSESTRANSKI SUV

 • Novi Discovery Sport

  Novi Discovery Sport

  Dovršeno oblikovanje in tehnične značilnosti

 • Defender

  Defender

  V vsem svetu prepoznavna trpežnost, zmogljivost in ikoničen dizajn

  Informacije in zabava (Infotainment)

  • PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU
   PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU

   Ta možnost prikazuje ključne podatke, kot so hitrost, navigacija in položaj menjalnika na vetrobranskem steklu, tako da vam nikoli ne bo treba odvrniti pogleda s ceste. S pomočjo laserja se izogne ‘izpiranju’, nastavljiv pa je po vaših željah. Prepoznavanje prometnih znakov, ki je na voljo kot dodatna oprema, deluje v povezavi s Prikazom na vetrobranskem steklu. Ta možnost prepozna spremembe omejitev hitrosti in vas o tem obvešča s prikazom posameznih prometnih znakov na armaturni plošči ali na vetrobranskem steklu.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   InControl Touch Pro, strojna oprema nove generacije, s svojo programsko opremo povzdiguje povezljivost in zabavo vozila Range Rover Sport na najvišjo raven. InControl Touch Pro je najnaprednejši multimedijski sistem, ki je na voljo v vozilih Land Rover. Odzivni 10-palčni zaslon na dotik podpira gib potega in razširjanja za povečavo ter omogoča najbogatejšo avdio-vizualno izkušnjo. Da bi še dodatno obogatili izkušnje, pa je tu še popolnoma prilagodljiv začetni zaslon ter tudi naravni nadzor z glasom.

  • INCONTROL CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT PRO

   Dodatni tehnološki svežnji še povečajo povezljivost in priročnost vašega vozila. Aplikacije InControl vam omogočajo, da še izboljšate tehnološko izkušnjo v vašem vozilu, in sicer s pomočjo združljivih aplikacij za pametne telefone in 10-palčnega zaslona na dotik. Poleg vsega tega pa vam daljinski upravljalnik omogoča nadzor in komunikacijo z vašim vozilom. Z dostopno točko Wi-Fi in funkcijami storitev InControl Pro ste povezani z zunanjim svetom. Naj gre za posel ali zabavo, vaše življenje bo vsekakor lažje.

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   Vaš pametni telefon deluje kot portal, s katerim se s pomočjo funkcije InControl Protect povežete s svojim vozilom Land Rover. Na daljavo lahko preverjate količino goriva, najdete svoje vozilo v polni garažni hiši, shranite svoja dosedanja potovanja ali celo preverite, če ste pustili odprto okno. Vključena je tudi optimizirana asistenca Land Rover, ki (v malo verjetnem primeru okvare) diagnostične podatke napake in informacije o vaši lokaciji sporoči podjetju, ki bo poskrbelo za razrešitev vaših težav. V primeru resnih težav pa funkcija SOS klic v sili reševalne službe obvesti o vaši natančni lokaciji.

  • SPOTIFY ZA APLIKACIJE INCONTROL
   SPOTIFY ZA APLIKACIJE INCONTROL

   Aplikacija Spotify za aplikacije InControl vam je na voljo pri paketih za še boljšo povezljivost InControl Connect in Connect Pro in vam omogoča, da na poti uživate v knjižnici z več kot 30 milijoni pesmi. Aplikacijo smo ustvarili pri Land Roverju v partnerstvu s Spotifyjem in je posebej optimizirana za zaslon na dotik v vašem vozilu Range Rover Sport - aplikacija je enako preprosta in zabavna kot Spotify na vašem pametnem telefonu. Iščete in brskate lahko po skladbah, postajah in predlogih, ustvarjate sezname skladb in dostopate do knjižnice skladb, ki jih imate na svojih nosilcih podatkov.

  • VIRTUALNA INSTRUMENTNA PLOŠČA TFT
   VIRTUALNA INSTRUMENTNA PLOŠČA TFT

   12,3-palčna virtualna instrumentalna plošča, ki je na voljo kot dodatna oprema, ima zaslon s tehnologijo visoke ločljivosti in barvnimi grafikami za jasno komunikacijo z glavnimi funkcijami vozila in najpomembnejšimi podatki. Elegantne virtualne elemente, ki spominjajo na 3D barvo Chrome, lahko prilagodite tako, da prikazujejo le podatke, ki so pomembni za trenutno vozno situacijo.

  • ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
   ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE

   Pri Zabavi za zadnje sedeže, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko izbirate med 8-palčnimi in 10-palčnimi zasloni. Pri obeh so vključene digitalne brezžične slušalke WhiteFire®*, HDMI, Mobile Hi-Definition Link in USB povezave ter odgovarjajoči daljinski upravljalnik. WhiteFire® je registrirana blagovna znamka podjetja Unwired Technology LLC in vsaka uporaba teh znamk s strani podjetja Land Rover je licencirana.

  • REFERENČNI ZVOČNI SISTEM MERIDIAN™
   REFERENČNI ZVOČNI SISTEM MERIDIAN™

   Referenčni zvočni sistem Meridian™ s 1700 W, ki je na voljo kot dodatna oprema, ima 22 zvočnikov in nizkotonca, 22 kanalov ter vsebuje Trifield* 3D tehnologijo. Ta omogoča realistično 3D doživetje poslušanja na vsakem sedežu. Jasni nizki toni in bogati basi zagotavljajo izjemno izkušnjo poslušanja glasbe. Meridian je registrirana blagovna znamka podjetja Meridian Audio Ltd. *Trifield in naprava “tri polja” je blagovna znamka podjetja Trifield Productions Ltd.

  Inovacije

  • INOVACIJE
   INOVACIJE

   Od našega SD4 do tlačno polnjenega motorja V8 smo predani izdelovanju motorjev, ki omogočajo največje ravni zmogljivosti, učinkovitosti in trajnosti. Zato uporabljamo najsodobnejše oblikovanje, inženirske dosežke in tehnologije.

  • POVSEM ALUMINIJSKO TELO
   POVSEM ALUMINIJSKO TELO

   Popolnoma aluminijasta samonosna karoserija vozila Range Rover Sport, ki je najboljša v svoji kategoriji, je lažja, močnejša in bolj trajnostna. Inovativna tehnika zagotavlja izjemno togost in prefinjenost, saj je zasnovana tako, da je trdnost karoserije največja ravno tam, kjer so največje tudi obremenitve. Prenese pa tudi vse terenske napore kakor preostali Land Roverji.

  Zmogljivost

  • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
   PRILAGODLJIVA DINAMIKA

   Sistem zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom, in sicer s tem, da omogoča stalno spremenljivo nastavitev blažilnikov. Gibanje vozila spremlja do 500-krat na sekundo in se odziva na vaše reakcije in razmere na cesti ter vam zagotavlja udobno in mirno vožnjo.

   REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
  • VEKTORIRANJE NAVORA
   VEKTORIRANJE NAVORA

   Ta sistem pri zaviranju izboljša okretnost in stabilnost vozila. Sistem nenehno uravnava porazdelitev navora na vsa štiri kolesa, bodisi pri cestni ali terenski vožnji. Pomaga tudi pri zavojih in zmanjšuje podkrmiljenje.

   REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
  • DINAMIČNI NAČIN
   DINAMIČNI NAČIN

   V kombinaciji z Odzivom na teren 2 Dinamični način uglasi vzmetenje in s tem omogoča še boljši nadzor nad vozilom z boljšim upravljanjem ostrejšimi odzivi, kar se odraža v bolj športni vožnji na cesti.

   REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
  • DINAMIČNI ODZIV
   DINAMIČNI ODZIV

   Vsebuje najnovejši sistem z dvema kanaloma; ta neodvisno nadzira sprednjo in zadnjo os ter tako omogoča povečano gibčnost pri nizkih hitrostih in izboljšano stabilnost pri visokih hitrostih.

   REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO

  Zmogljivost

  • DVOSTOPENJSKI REDUKTOR
   DVOSTOPENJSKI REDUKTOR

   Ta možnost, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje izbiro visokih in nizkih prestavnih območji za izjemno vozno prilagodljivost na cesti in pri terenski vožnji. Nizka prestavna območja zagotavljajo nadzorovane spuste na zapletenih terenih, višja prestavna območja pa so idealna za vožnjo po cestah.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Odziv na teren 2, ki je na voljo kot dodatna oprema, nadzira vrsto podlage, po kateri vozimo, in samodejno izbere način vožnje, ki bo dosegla najbolj primeren položaj podvozja in optimalen prenos moči pri različnih pogojih vožnje.

  • VZMETENJE
   VZMETENJE

   Range Rover Sport se ponaša z elektronskim sistemom vzmetenja*, ki nudi izjemne ravni udobja pri cestni vožnji in samodejno preklopi med dvema voznima višinama, ko se podate na teren ter s tem zagotovi mirno vožnjo tudi pri najbolj zahtevnih pogojih. *Motor SD4 ima vijačno vzmetenje.

  • SPELJEVANJE OB NIZKEM TRENJU
   SPELJEVANJE OB NIZKEM TRENJU

   Ta možnost vam omogoča preprosto speljevanje tudi pri najzahtevnejših površinah z majhnim trenjem, kot sta led in mokra trava.

  • ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)
   ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)

   Elektronski nadzor stabilnosti zazna podkrmiljenje in prilagodi zaviranje ter moč motorja in s tem zagotovi, da vozilo v ovinkih vedno ubere pravo pot.

  • NADZOR ZA VSE TERENE
   NADZOR ZA VSE TERENE

   Hitrost lahko nastavite na 2-30 km/h in jo vzdržujete, ne da bi se dotaknili stopalke za plin ter se posvetite le krmiljenju med različnimi ovirami.

  Pomoči vozniku

  • PARKIRNA POMOČ 360°
   PARKIRNA POMOČ 360°

   Pri vzvratni vožnji v tesnem prostoru se samodejno sprožijo senzorji okrog vozila. Pri parkiranju se na zaslonu na dotik prikaže vozilo v ptičji perspektivi, zvočna pomoč pa vam oznanja, kako blizu ovir se nahajate.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI IN INTELIGENTNIM ZAVIRANJEM V SILI
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI IN INTELIGENTNIM ZAVIRANJEM V SILI

   Ko vozite po avtocesti ali potujete v gostem prometu, bo sistem ohranjal varno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami, če bi ta slučajno upočasnil ali se ustavil. Ko vozilo pred vami pospeši, pospeši tudi Range Rover Sport.

  • NADZOR MRTVEGA KOTA Z ZAZNAVANJEM PROMETA ZA VOZILOM
   NADZOR MRTVEGA KOTA Z ZAZNAVANJEM PROMETA ZA VOZILOM

   Ta možnost, ki je na voljo kot dodatna oprema, vas opozarja na vozila za vami ali vozila, ki se vam hitro približujejo, in sicer z malo opozorilno lučko na zunanjem vzvratnem ogledalu. Odkrivanje prometa za vozilom pa vas opozarja na nevarnosti, ki se vam približujejo s katere koli strani vozila.

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH

   Če vozilo pri zmernih hitrostih zazna možnost naleta, Sistem za preprečevanje naleta prikaže opozorilo in vam tako omogoči, da pravočasno ukrepate. Če se kljub opozorilu ne odzovete, začne sistem zavirati in tako zmanjša možnost oziroma silovitost naleta.

  • POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN NADZOR STANJA VOZNIKA
   POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN NADZOR STANJA VOZNIKA

   Ta tehnologija zazna, kdaj se vaše vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in vas nežno usmeri nazaj. Nadzor stanja voznika zaznava gibanje vozila in opozarja voznika na zaspanost ter vam predlaga, da si vzamete premor.

  • PARKIRNA ASISTENCA
   PARKIRNA ASISTENCA

   Sistem omogoča, da sta paralelno in bočno parkiranje povsem enostavna, in sicer tako, da vaše vozilo usmeri na primerno parkirno mesto. Preprosto izberete le primerno prestavo in nadzirate hitrost vozila z zavorami in stopalko za pospeševanje.

  • KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO
   KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

   Da bi bilo parkiranje na tesnih parkirnih mestih še enostavnejše, se na zaslonu na dotik prikažejo linije, ki odrejajo zunanji obseg vozila in predvideno pot parkiranja.

  • SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA
   SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA

   Ta sistem omogoča, da preko zaslona na dotik vidite 360° okrog svojega avtomobila, in vam tako olajšuje številne manevre, kot sta parkiranje ob robniku, vožnja skozi ozke ulice in križišča.

  • NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI
   NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI

   Ta tehnologija vam omogoča, da pri vzvratni vožnji nadzirate smer vožnje vaše prikolice. S pomočjo vrtljivega krmilnika Odziv na teren 2 ta možnost nadzira krmiljenje vozila in vam pomaga doseči želeno usmeritev prikolice. Zaslon na dotik vozniku posreduje informacije o stanju prikolice, vključno s trenutno in želeno usmeritvijo.

  Udobje in priročnost

  • SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA
   SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA

   Samodejno odpiranje vrat prtljažnika vam omogoča, da prtljažnik odpirate in zapirate, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila. Elektronsko upravljanje se odvija s pomočjo dveh senzorjev, ki se nahajata na vsaki strani vozila. Nogo preprosto podstavite pod enega od senzorjev in tako z lahkoto odprete prtljažna vrata.

   SESTAVITE SI SVOJEGA
  • SAMODEJNO PRILAGAJANJE VSTOPNE VIŠINE
   SAMODEJNO PRILAGAJANJE VSTOPNE VIŠINE

   Samodejno prilagajanje vstopne višine vozilo spusti do 50 mm, da bi vanj lažje vstopali in iz njega izstopali, ko je parkirano. Le pri vozilih z elektronskim zračnim vzmetenjem.

   SESTAVITE SI SVOJEGA
  • MEHKO ZAPIRANJE VRAT
   MEHKO ZAPIRANJE VRAT

   Za dodatno udobje - možnost mehkega zapiranja vrat vključuje elektronske ključavnice za vsa vrata. S tem nadzoruje zadnjih 6 mm hoda vrat ter tako omogoča nežno zapiranje sprednjih in zadnjih vrat.

   SESTAVITE SI SVOJEGA
  • DALJINSKO OGREVANJE VOZILA S ČASOVNIKOM
   DALJINSKO OGREVANJE VOZILA S ČASOVNIKOM

   Ta inovativni sistem omogoča daljinsko ogrevanje ali zračenje vozila s pomočjo daljinskega upravljalnika in 7-dnevnega časovnika. Tako boste vedno prepričani, da je v kabini temperatura ravno pravšnja, že preden boste sedli vanjo.

   SESTAVITE SI SVOJEGA