• Range Rover

  Range Rover

  Vrhunec prefinjene zmogljivosti

 • Range Rover Sport

  Range Rover Sport

  Najbolj okreten in dinamičen Land Rover

 • NOVI RANGE ROVER VELAR

  NOVI RANGE ROVER VELAR

  Avantgardni Range Rover

 • Range Rover Evoque

  Range Rover Evoque

  Uživajte v učinkoviti porabi goriva in izjemnih pogojih.

 • DISCOVERY

  DISCOVERY

  Najbolj vsestranski SUV

 • Discovery Sport

  Discovery Sport

  Dovršeno oblikovanje in tehnične značilnosti

MISLILI SMO, DA VOZIMO PO POTI

Leto in pol smo porabili za ogled in pripravo izziva 2006 G4 Challenger in v tem času smo postali skorajda domačini. Naša baza je bilo mesto Santa Cruz in poznali smo najboljše lokale, najboljše poti in najboljše ljudi.

Dva Šveda, Južnoafričan, britanski par in Španec. Šest tipov, ki išče najlepše bolivijske kraje. Morali smo jih najti, preizkusiti in oceniti. Kar nekaj dela. Odkrili smo fantastične točke, kjer ni bil še nihče – niti lokalni vodniki.

Nekega dne smo sledili poti, vsaj tako smo mislili. Ko se je začela vzpenjati, ni delala nobenih ovinkov ali serpentin – šla je naravnost navzgor. Očitno so tam pred časom položili kabel. Vzpon je bil resnično strm. Discoveryju sicer ni predstavljal večjih težav, nas pa je bilo kar groza strmine.

Bolivija ima ekstremno sprane ceste. Povsod je veliko kamenja in če bi na takšne razmere naletel na Švedskem ali v Angliji, bi vozil pet kilometrov na uro, saj bi pričakoval kvečjemu 100 m takšne razvaline. A v Boliviji so ceste pač takšne. Naš mehanik je povedal, da smo v enem samem dnevu v Boliviji amortizerje našega avta obremenili bolj, kot bi jih v Veliki Britaniji v celotni življenjski dobi.