• Range Rover

  Range Rover

  Vrhunec prefinjene zmogljivosti

 • Range Rover Sport

  Range Rover Sport

  Najbolj okreten in dinamičen Land Rover

 • NOVI RANGE ROVER VELAR

  NOVI RANGE ROVER VELAR

  Avantgardni Range Rover

 • Range Rover Evoque

  Range Rover Evoque

  Uživajte v učinkoviti porabi goriva in izjemnih pogojih.

 • DISCOVERY

  DISCOVERY

  Najbolj vsestranski SUV

 • Discovery Sport

  Discovery Sport

  Dovršeno oblikovanje in tehnične značilnosti

Gorska cesta Tianmen v kitajski provinci Hunan se vije 11.3 kilometra in ima kar 99 vrtoglavo ostrih zavojev. Ob zaključku gorske ceste se prične pot, ki preko 999 stopnic vodi k t.i. Rajskim vratom, naravni odprtini v skali, ki so jo nekoč smatrali za povezavo med svetom smrtnih in onostranstvom božjega.

Doseči Rajska vrata ni mačji kašelj. Zahtevna ovinkasta cesta proti vrhu gore vzbuja strah in spoštovanje in ne dopušča napak. Na koncu ceste čakajo stopnice, ki v najbolj strmem delu tvorijo kot 45 stopinj. Čeprav je 11.3 kilometrsko zavito cesto prevozilo že veliko vozil, se doslej še nobeno ni lotilo celotnega izziva in prevoziti oboje, torej cesto in 999 stopnic, vse do vrha.

New Range Rover Sport tackled the formidable 11.3km road with ease

Novi Range Rover Sport PHEV je z 11.3 kilometra ceste opravil zlahka

Ker vožnja na vrh zahteva vozilo z enako mero zmogljivosti in sposobnosti, je zloglasna gorska cesta Tianmen kot nalašč za prikaz moči novega priključnega hibrida Range Rover Sport. Za volanom je pripravljen na izziv Ho-Pin Tung, zmagovalec dirke 24 ur Le Mans in voznik Jaguar Formula E Racing.

Čas je, da novi priključni hibrid Range Rover Sport SUV spremljamo na premiernem izzivu in med postavljanjem novih mejnikov off-road vožnje preizkusimo njegove zmogljivosti in sposobnosti.

Vse se je pričelo s preizkusom v Veliki Britaniji, kjer se je Ho-Pin pridružil ekipi v testnem centru Jaguar Land Rover. Po nekaj kalkulacijah in začetnih pripravah se je ekipa odpravila na posebej zgrajeni 45 stopinjski testni poligon s stopnicami, podoben razmeram, ki so jih čakale na Kitajskem. Ker na njem niso mogli preizkusiti čisto vseh načrtovanih okoliščin, se niso mogli otresti nekaterih dvomov o uspešno zaključeni nalogi.

“Zmajev izziv je moj najtežji doslej, saj ne morem biti povsem prepričan, da bomo uspeli.”

Phil Jones, Posebni Projektni Strokovnjak Land Rover Experience

Izredno velikemu izzivu navkljub se je ekipa odpravila na Kitajsko. Kmalu je napočil dan velikega Zmajevega izziva.

Zloglasna gorska cesta, po kateri navadno vozijo le ECO avtobusi s posebej izurjenimi vozniki za premagovanje 99 ostrih zavojev, je bila za novi priključni hibrid Range Rover Sport lahek zalogaj.

Novi priključni hibrid Range Rover Sport združuje moč in značilnosti vrhunske dinamike, ki je kot naročena za prvi del Zmajevega izziva. S 404 konjskimi močmi kombiniranega agragata z Si4 Ingenium bencinskim motorjem in 85kw električnim motorjem je hibridni SUV zlahka kos izzivom začetnega dela ceste.

The superior handling of the vehicle was necessary to tackle the hairpin bends

The superior handling of the vehicle was necessary to tackle the hairpin bends

Čeprav čisto vsak zavoj predstavlja preizkus sposobnosti in veščine, je z vrhunskim krmiljenjem, podprtim s sistemom Terrain Response 2, novi Range Rover Sport vseh 99 prevozil z lahkoto.

New Range Rover Sport with its 5 litre SC engine, which gives it 525 horsepower provides, superior dynamic characteristics, making it the perfect vehicle to confidently handle the mountainside road in this initial stretch of the challenge.

Ko je s slalomom zavojev opravil, se je hibridni SUV previdno podal proti spodnjemu delu stopnic in pričel zadnji del izziva: ekstremni off-road vzpon po 999 stopnicah.

The drive up the 45 degree angle steps had never been tackled before

Vožnje po stopnicah s 45 stopinjskim naklonom se ni doslej lotil še nihče

S izbiro načina vožnje po grobem in spolzkem terenu ter podporo kombiniranega agregata s 404 konjskimi močmi in takojšnjim navorom električnega motorja, se je novi Range Rover Sport Plug-In Hybrid podal na pot. Z neprekinjeno dobavo moči iz kombiniranega bencinsko-električnega pogonskega sklopa, se je ta 4x4 hibrid kot prvi avtomobil prvi na svetu odpravil osvojiti cilj na vrhu stopnic.

Izginjajoč v megli proti vrhu gore je novi Range Rover Sport Plug-In Hybrid po zahtevnem vzponu uspešno dosegel vrh stopnic.

New Range Rover Sport conquered Tianmen Mountain

Novi Range Rover Sport PHEV je premagal goro Tianmen

Hibridni SUV je v zavidljivih 22 minutah in 41 sekundah opravil z izzivom vožnje, ki se je še nikoli prej ni lotil nihče in obsega 99 zavojev, 999 stopnic in počasno manevriranje v spodnjem delu stopnic. Na ciljni črti je ekipo Range Rover Sport Zmajevega izziva ob uspešno izvedenem zadnjem izzivu serije Driven Challenges prevzel občutek izpolnitve in olajšanja.

V sodelovanju resnične zmogljivosti, neprekosljive moči hibridnega pogona in vozniških veščin, je ekipa uspešno opravila z izredno velikim izzivom.

Zasluga za uspešno premagan Zmajev izziv gre resnični moči in zmogljivosti novega priključnega hibrida Range Rover Sport, kar ga postavlja na prvo mesto med avtomobili na svetu, ki so uspešno premagali 99 cestnih zavojev in 999 stopnic gore Tianmen.