• Range Rover

  Range Rover

  Vrhunec prefinjene zmogljivosti

 • Range Rover Sport

  Range Rover Sport

  Najbolj okreten in dinamičen Land Rover

 • NOVI RANGE ROVER VELAR

  NOVI RANGE ROVER VELAR

  Avantgardni Range Rover

 • Range Rover Evoque

  Range Rover Evoque

  Uživajte v učinkoviti porabi goriva in izjemnih pogojih.

 • DISCOVERY

  DISCOVERY

  Najbolj vsestranski SUV

 • Discovery Sport

  Discovery Sport

  Dovršeno oblikovanje in tehnične značilnosti

  Informacije in zabava (Infotainment)

  • DIGITALNI SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN™
   DIGITALNI SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN™

   Land Rover se je povezal s podjetjem Meridian™, vodilnim svetovnim proizvajalcem visoko zmogljive avdiotehnologije in digitalne obdelave zvoka, ki je za novega Discovery Sport razvil napredne zvočne sisteme. Digitalni sistem prostorskega zvoka Meridian™ (825 W), ki je na voljo kot dodatna oprema, ima 16 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma, iz katerih se vijejo kristalno čisti visoki toni in bogati, globoki basi, ki se razlegajo po vsej kabini. Glasbo boste poslušali točno tako, kakor si želite.

  • INCONTROL TOUCH IN TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH IN TOUCH PRO

   InControl je naš paket naprednih tehnologij, ki ohranja vaše digitalne povezave in vas brezhibno in varno poveže z vašim vozilom, tudi če se nahajate kje drugje. Sistema je mogoče še izboljšati z njunima paketoma za izboljšano povezljivost: InControl Connect in Connect Pro.

  • INCONTROL CONNECT IN CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT IN CONNECT PRO

   Dodatni tehnološki svežnji še bolj povečajo povezljivost in priročnost vašega vozila. Aplikacije InControl vam omogočajo, da še izboljšate tehnološko izkušnjo v vašem vozilu, in sicer s pomočjo združljivih aplikacij za pametne telefone in 10-palčnim zaslonom na dotik. Poleg vsega tega pa vam daljinski upravljalnik omogoča nadzor in komunikacijo z vašim vozilom. Z dostopno točko Wi-Fi in funkcijami storitev InControl Pro ste povezani z zunanjim svetom. Naj gre za posel ali zabavo, vaše življenje bo vsekakor lažje.

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   Vaš pametni telefon deluje kot portal, s katerim se s pomočjo funkcije InControl Protect povežete s svojim Land Roverjem. Na daljavo lahko preverjate količino goriva, najdete svoje vozilo v polni garažni hiši, shranite svoja dosedanja potovanja ali celo preverite, če ste pustili odprto okno. Vključena je tudi optimizirana asistenca Land Rover, ki (v malo verjetnem primeru okvare) diagnostične podatke napake in informacije o vaši lokaciji sporoči podjetju, ki bo poskrbelo za razrešitev vaših težav. V primeru resnih težav pa funkcija SOS klic v sili reševalne službe obvesti o vaši natančni lokaciji.

  • VARNOST INCONTROL
   VARNOST INCONTROL

   Če kdo vlomi v vaše vozilo ali ga skuša nezakonito premakniti, se aktivira varnostna funkcija InControl. Funkcija vam takoj sporoči takšna in podobna dejstva ter spremlja vaše vozilo, dokler ne določi natančne lokacije vozila, kar sporočite ustreznim organom, ki poskrbijo za vse potrebno. Tudi če je vozilo ukradeno skupaj z vašimi ključi, lahko s pomočjo aplikacije InControl remote o tem obvestite klicni center za sledenje vozilom.

  • ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
   ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE

   Potnika v zadnjih vrstah vozila lahko uživata v individualni zabavi z dvema 8-palčnima zaslonoma, ki sta vgrajena v sprednja vzglavnika. Poleg tega imata oba na voljo digitalne slušalke WhiteFire®, vtičnico USB v drugi vrsti, hkrati pa tudi svoj daljinski upravljalnik, tako da lahko izbereta film, glasbo, igrice ali celo gledata televizijo.

  Inovacije

  • MOTOR INGENIUM
   MOTOR INGENIUM

   Naš nov motor je zasnovan in izdelan tako, da zagotavlja lahkotno zmogljivost, večjo učinkovitost in neprimerljivo prefinjenost. Za kar 20 kg lažji od prejšnjih pogonskih sklopov je na voljo s 150 KM in 180 KM, dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom in možnostjo izbire med 6-stopenjskim ročnim in 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Notranje trenje je za prepričljivejših 17 % nižje kot pri predhodnih dizelskim motorjih, servisni intervali pa so pri modelih s štirikolesnim pogonom podaljšani sz 25.000 na 33.000 km.

  • LAHKO VZMETENJE
   LAHKO VZMETENJE

   Napredna tehnologija vzmetenja iz aluminija in lahkega jekla zmanjšuje hrup, preden le-ta po udarcu pride do kabine. Sistem prav tako zagotavlja, da se valovite površine občuti, kot bi bile zglajene, tako da ne občutite povratnega udarca v rokah in na podvozju vozila.

  Zmogljivost

  • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
   PRILAGODLJIVA DINAMIKA

   Prilagodljiva dinamika zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom. To se dogaja s pomočjo nadzora gibanja vozila vsaj 1000-krat na sekundo, pri tem glede na vaše odzive ali kakor narekuje cesta, pa prilagodi nastavitve blažilnikov med mehkimi in čvrstimi. To se zgodi skoraj v istem trenutku, da bi se zmanjšalo nagibanje karoserije, zagotovil boljši nadzor in mirna vožnja. Poleg tega zaznava tudi terenske razmere in ustrezno prilagodi blaženje.

  • VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU
   VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU

   Ta sistem pri zaviranju izboljša okretnost in stabilnost vozila. Sistem nenehno uravnava porazdelitev navora na vsa štiri kolesa, bodisi na cesti ali pri terenski vožnji. Sistem lahko tudi poveča hitrost obračanja in zmanjša podkrmiljenje z uporabo zavore na notranji strani zadnjega kolesa ter s tem poveča navor na zunanjem kolesu, s čimer pripomore k večji stabilnosti.

  • ECO NAČIN
   ECO NAČIN

   Ob aktivaciji daje prednost najbolj učinkovitim nastavitvam v vozilu, kot so na primer samodejni menjalnik, aktivni pogonski sklop, gretje in klimatska naprava, vse to pa s ciljem, da bi se čim bolj zmanjšala poraba goriva in izpusti CO2. ECO podatki vozniku preko zaslona na dotik nudijo podatke, kako vožnjo prilagoditi, da bi se privadil bolj ekonomičnim voznim navadam.

  • 9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK
   9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

   Izjemno lahki in kompaktni 9-stopenjski samodejni menjalnik omogoča optimalno porabo goriva in nadzor izpustov CO2, hkrati pa tudi večji nadzor pri pogojih vožnje z manjšim oprijemom. Oziroma pri vleki tovora, in sicer s posebej izdelano izjemno nizko prvo prestavo. Menjalnik je zelo robusten in odlično dopolnjuje terenske zmogljivosti vozila, hkrati pa nudi zgledne ravni prefinjenosti in učinkovitosti.

  Zmogljivost

  • ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)
   ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)

   Odziv na teren zmožnosti vozila povzdigne na nove ravni. Odziv sistemov motorja, menjalnika, diferencialov in šasije prilagaja, da kar se da izboljšajo voznost, udobje in oprijem ne glede na teren, po katerem vozite. Izbrati morate le način, ki odgovarja zunanjim pogojem: običajna vožnja, vožnja po travi/gramozu/snegu, blatu in koreninah ter pesku. Vozilo vedno zagotavlja samozavestno vožnjo.

  • POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA
   POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA

   Podobno kot sistem za pomoč pri speljevanju v klanec vam sistem pomaga, da vozilo ne pospeši prehitro. Če se vozilo ustavi in speljuje na klancu, sistem drži zavoro, preden jo postopoma sprosti, ko odpeljete naprej.

  • NADZOR ZA VSE TERENE
   NADZOR ZA VSE TERENE

   Sistem nadzora za vse terene (ATPC) pri zelo nizkih hitrostih (med 1,8 km/h in 30 km/h) vozniku pomaga ohranjati stalno hitrost pri izzivalnih pogojih, tako da se lahko osredotočite na krmiljenje in najdete pot skozi ovire. Omogoča vam celo, da mirno in brez stresa premagate površine z izjemno malo oprijema, kot so led, sneg ali mokra trava.

  • AKTIVNI POGONSKI SKLOP
   AKTIVNI POGONSKI SKLOP

   Dodatna oprema pri motorjih TD4 s 180 KM in motorjih Si4 vam pomaga tako na urejenih cestah kot pri terenski vožnji. V številnih situacijah lahko izključi pogon zadnjih koles in s tem zmanjša porabo goriva. Če pride do spremembe v podlagi ali če nenadoma pospešite, sistem neopazno in brezhibno, v le 300 milisekundah, spet vključi pogon na vsa štiri kolesa. Prikaz na zaslonu na dotik zagotavlja, da imate vedno vse pod nadzorom.

  • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
   SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

   Land Roverjev patentirani Sistem za nadzor spusta (HDC) je del serijske opreme pri vseh vozilih s štirikolesnim pogonom (4WD). Vozniku pomaga pri nadzorovanih spustih po težavnih strminah, tako da ohranja stalno hitrost in ločeno zaviranje za vsako kolo posebej. Sistem samodejno deluje tako, da upočasni vozilo in ohrani hitrost glede na izbrano prestavo in položaj stopalke za plin.

  • ZAZNAVANJE VIŠINE VODE
   ZAZNAVANJE VIŠINE VODE

   Počutite se varnejše, ko prečkate potok, plitvino ali nemirne poplavne vode. Zaznavanje višine vode meri globino vode s tipali, ki se nahajajo pod vzvratnimi ogledali na vratih, in v realnem času nudi informacije o globini vode glede na vozilo. Ti podatki in največja zmogljivost bredenja se izpisujejo na zaslonu na dotik in vam omogočajo, da se v vsakem trenutku pravilno odzovete.

  Pomoč vozniku

  • POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN NADZOR STANJA VOZNIKA
   POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN NADZOR STANJA VOZNIKA

   Ta tehnologija zazna, kdaj se vaše vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in vas nežno usmeri nazaj. Nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI

   Ko vozite po avtocesti ali potujete v gostem prometu, bo sistem ohranjal varno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami, če bi ta slučajno upočasnil ali se ustavil. Ko vozilo pred vami pospeši, pospeši tudi Discovery Sport.

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH

   Če vozilo zazna možnost naleta, Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih prikaže opozorilo in vam tako omogoči, da pravočasno ukrepate. Če se kljub opozorilu ne odzovete, začne sistem zavirati in tako zmanjša možnost oziroma silovitost naleta.

  • NADZOR MRTVEGA KOTA Z ASISTENCO IN ZAZNAVANJEM PROMETA ZA VAMI
   NADZOR MRTVEGA KOTA Z ASISTENCO IN ZAZNAVANJEM PROMETA ZA VAMI

   Nadzor mrtvega kota vas opozarja na vozila za vami ali vozila, ki se hitro približujejo vašemu mrtvemu kotu. To stori s pomočjo male opozorilne lučke na odgovarjajočem zunanjem vzvratnem ogledalu. Odkrivanje prometa za vozilom vas s pomočjo zvočnih in vizualnih signalov opozori na nevarno bližanje vozil, s katere koli strani vašega vozila. Tako veste, kaj se dogaja za vami, tudi če je pogled nazaj oviran.

  • INTELIGENTNA POMOČ PRI PARKIRANJU
   INTELIGENTNA POMOČ PRI PARKIRANJU

   Sistem omogoča, da sta paralelno in bočno parkiranje preprostejša kot kdaj koli prej, in sicer tako, da vaše vozilo usmeri na primerno parkirno mesto. Izberete le primerno prestavo in nadzirate hitrost vozila z zavorami in stopalko za pospeševanje. Sistem vam pomaga tudi zapeljati s parkirnega prostora, in sicer tako, da vam olajša vaše manevre. Pri napredku vam pomagajo tudi grafike in obvestila.

  • SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA
   SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA

   Ta sistem omogoča, da vidite 360 ° okrog svojega avtomobila in vam tako olajšuje številne manevre, kot so parkiranje ob robniku, izvoz s parkirnega mesta in vleko. Obstaja tudi možnost povečave in približevanja objektov, ki se nahajajo pod vašo vidno linijo, čemur lahko prilagodite svojo vožnjo. Vse pomembne informacije se prikažejo na zaslonu na dotik.

  Udobje in priročnost

  • GRETI IN HLAJENI SPREDNJI SEDEŽI
   GRETI IN HLAJENI SPREDNJI SEDEŽI

   Ne glede na to, ali je poletje ali zima, vam greti in hlajeni sprednji sedeži zagotavljajo, da vsak uživa v izbrani temperaturi. Klimatizirani zrak s pomočjo ventilatorja kroži skozi reže v sedežu ter hladi ali ogreva njegovo površino. Vsak sedež lahko prilagodite glede na individualne želje.

  • PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU
   PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU

   Ta oprema prikazuje podatke, kot so hitrost, prestava ali navigacijski podatki na vetrobranskem steklu, ne da bi vas pri tem motili, hkrati pa vozniku ni treba odvrniti pogleda s ceste. Sistem je svetovna novost, ki vam s pomočjo holografske tehnologije prikaže vrhunsko barvno nasičenost, svetlost in kontrast. Voznik lahko funkcijo po želji vključi ali izključi.

  • KLIMATSKA NAPRAVA
   KLIMATSKA NAPRAVA

   Sistem ima senzor zraka, ki nadzira vlažnost, ravni smoga in vremenske skrajnosti. Zračniki, ki so nameščeni po vsem vozilu, vam omogočajo, da primerno prilagodite notranjo temperaturo. Kjer koli sedijo vaši sopotniki, se bodo vedno počutili prijetno.

  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Poenostavite svoje življenje s sistemom Homelink®. Univerzalni oddajnik je mogoče programirati tako, da nadzira do tri brezžične sisteme, kot so garažna vrata, vhodna vrata ali razsvetljava, in sicer doma ali v pisarni. Izgubljeni daljinski upravljalniki niso več problem.